/ oktober 24, 2016/ Hun Yuan Taiji Quan, Nieuws/ 0 comments

 

Taiji-instructeurs van Budo Stichting Boot terug uit China.

Onlangs zijn ze uit China teruggekeerd, de groep van zeven instructeurs uit Nederland en Duitsland die deelnamen aan het internationale symposium van de Hunyuan Taijquan Associatie in Jingdezhen. Deze stad ligt zo’n 800 km ten zuidwesten van Shanghai en is hèt porseleincentrum van China, en als zodanig de zusterstad van Delft. Er waren daar een kleine 200 taijiquan beoefenaars bij elkaar, waaronder mensen uit Duitsland, Japan, Rusland, Spanje, natuurlijk heel veel mensen uit China en uit Hongkong, en zeven leden van het instructeursteam van Budo Stichting Boot in Zwolle.

De leider van de groep uit Zwolle, Hennie Zomer, hield er een lezing, met daarbij een demonstratie door het instructeursteam, die beide heel goed ontvangen werden. Er werd een item over het symposium op de Chinese televisie uitgezonden, waarbij de lange deelnemers uit Nederland en Duitsland duidelijk opvielen.

 

De Nederlands/Duitse delegatie werd door de loco-burgemeester, de heer Xiong, benoemd tot erelid van de Hunyuanassociatie van Jingdezhen, een hele eer.
Aansluitend aan het symposium kregen de Zwollenaren nog vijf dagen les van hun Chinese leraar, de heer Pan Houcheng uit Shanghai, om zich nog verder te ontwikkelen in de kunst van Taijiquan.

dsc_0202

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*