/ april 27, 2017/ Karate Nieuws, Nieuws

Karatebroers van Moerkerk winnen in Koblenz              

Met maar liefst 723 deelnemers van 167 clubs uit 9 landen was het Krokoyama toernooi in het Duitse Koblenz weer het grootste karate toernooi van West-Europa voor sporters tot en met 20 jaar. Voor karateclub Mossel-Boot voldoende reden om met een team af te reizen naar dit evenement, dat voor de tweeëntwintigste keer werd georganiseerd. Te midden van dit internationale geweld wist de Zwolse club zich prima staande te houden, want met twee titels en een derde plek werd ruimschoots voldaan aan de verwachtingen.

Voor de broers Joël en Dylan van Moerkerk was de hoogste plek op het podium gereserveerd, want zij wonnen overtuigend hun wedstrijden van internationale tegenstanders. Joël was in de finale te sterk voor de boomlange Deen Theis Klausen: 4-1. Hij trok zich niets aan van het lengteverschil en scoorde er lustig op los met zijn snelle technieken. Broer Dylan had eveneens een tegenstander uit de nationale ploeg van Denemarken, Lucas Busk, die in 2015 nog Europees kampioen bij de junioren werd. De sportman van het jaar van Zwolle hield de Deen goed onder controle en scoorde aan het eind van de partij het beslissende punt van de wedstrijd met een goedgeplaatste stoot: 1-0. De twee broers zorgden  hiermee voor een unieke combinatie door beiden de titel voor zich op te eisen.

Clubgenoot Tom Rodink werd bij de zwaargewichten in de halve finale uitgeschakeld door de latere kampioen, Eugen Keller uit Duitsland, maar wist daarna de wedstrijd om de derde plaats winnend af te sluiten. Jermaine Beni, Milou Rodink en Anna van Zomeren plaatsen zich nog voor de kwartfinales, maar vonden daarin hun Waterloo. Thijmen Hasselt en Marciana Bosveld kwamen niet door de voorrondes, maar lieten wel zien voor de toekomst over voldoende potentie te beschikken.

Share this Post